We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Twitter

Tweet DG Hisham di twitter buat ramai lega .

Tweet DG Hisham di twitter buat ramai lega .

Sejak dari minggu lalu, kes harian jangkitan Covid-19 mula naik secara mendadak sehingga mencecah lebih dari 10 ribu kes pada Ahad. Perkara ini menyebabkan ramai terkejut selepas melihat angka yang tertera malah ada yang risau kalau tiba - tiba Perintah Kawalan Pergerakan (PKP ) dikenakan sekali lagi . Namun begitu, pada hari yang sama, Pengarah Kesihatan Malaysia iaitu DG Hisham turut kongsikan pecahan data Covid-19 mengikut kategori menerusi akaun Twitter miliknya @DGHisham selepas kes harian dikeluarkan. https://twitter.com/DGHisham/status/1490230277897351173?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490230277897351173%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fkes-harian-naik-hingga-lebih-10k-tapi-ramai-lega-lepas-tengok-tweet-dg-hisham%2F Twitter Malah, DG Hisham menambah lagi di bahagian thread tweet yang sama dengan menyatakan jumlah untuk jangkitan Covid-19 bagi Kategori 4 dan 5 adalah sebanyak 25 kes…
Read More
Sikap low profile Ts Noor Hisham, mendapat pujian netizen.

Sikap low profile Ts Noor Hisham, mendapat pujian netizen.

Adalah jadi satu tanggungjawab seseorang itu bagi melakukan saringan, dengar penjelasan berkenaan SOP dan menjalankan kuarantin sesampainya tiba di lapangan terbang dari luar negara, tidak kiralah siapa pun kita termasuklah pengarah kesihatan, Tan Sri Noor Hisham sendiri. Perkara ini dikongsikan oleh seorang doktor yang bertugas di lapangan tersebut melalui Twitter miliknya dan mendapat pujian orang ramai. Dalam hati Tan Sri 'Aku la yang buat SOP ni.....' Ts Hisham dikatakan pada waktu itu sedang mendengar penjelasan daripada petugas kesihatan mengenai SOP, foto itu mendapat perhatian netizen sehingga meraih lebih daripada 11,000 jumlah retweets sejak ia dikongsikan pada 31 Januari 2022 yang lalu. https://twitter.com/srahnst/status/1488101659242688514…
Read More
Tanah mendap di Sri Kembangan menyebabkan 5 kenderaan rosak.

Tanah mendap di Sri Kembangan menyebabkan 5 kenderaan rosak.

Baru - baru ini tular satu rakaman video di laman Twitter melihatkan beberapa buah kenderaan 'tenggelam' akibat fenomena tanah mendap yang berlaku di kawasan Sri Kembangan. Kejadian itu berlaku petang semalam apabila Jalan LP 1A/2 Lestari Perdana, Bandar Putra Permai secara tiba - tiba runtuh, sekaligus mengakibatkan lima kenderaan yang diletakkan di tepi jalan tersebut rosak. Menurut Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis, kejadian ini dikatakan masih lagi dalam pemantauan pihak bomba pada hari ini. https://twitter.com/HezeriSamsuri/status/1485960770597064706 Twitter Selepas menerima panggilan pada jam 6.38 petang semalam, seramai enam orang anggota dan pegawai bersama jentera dari Balai Bomba…
Read More
Baik Pulih Infrastruktur Di Sungai Lui Akibat Banjir Dijangka Siap Dalam Tempoh Sebulan

Baik Pulih Infrastruktur Di Sungai Lui Akibat Banjir Dijangka Siap Dalam Tempoh Sebulan

Kerja-kerja membaik pulih infrastruktur seperti jalan dan mengukuhkan tebing sungai Jalan Sungai Lui yang rosak akibat banjir dijangka siap dalam tempoh sebulan. Menerusi perkongsian Exco Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Pemodenan Pertanian dan Indsutri Asas Tani Selangor, Ir Izham Hashim di Twitter, sebanyak 91 lokasi tanah runtuh yang dikenal pasti dan perlu dibaik pulih segera. Sumber: https://twitter.com/irizhamhashim/status/1484196788014043136?s=21 Beliau turut memaklumkan bahawa pihak mereka turut melawat kerja-kerja baik pulih tebing sungai Lui. Sumber: https://twitter.com/irizhamhashim/status/1484196788014043136?s=21 Tambah beliau, secara keseluruhannya jumlah kerosakan infrastruktur akibat banjir berjumlah RM500 juta dan ditanggung oleh kerajaan negeri. Kerja-kerja membaik pulih itu akan dilakukan mengikut fasa yang telah ditetapkan…
Read More
Perlaksanaan undi 18 tahun akan bermula berkuatkuasa pada 15 Disember.

Perlaksanaan undi 18 tahun akan bermula berkuatkuasa pada 15 Disember.

Pindaan Perlembagaan untuk menurunkan umur minimum untuk mengundi daripada 21 tahun ke 18 tahun akan berkuat kuasa bermula 15 Disember ini. Perkara ini dinyatakan melalui Warta Kerajaan Persekutuan bertarikh 1 Disember yang disiarkan Jabatan Peguam Negara yang turut menyatakan namam Setiausaha Jemaah Menteri Tan Sri Mohd Zuki Ali. "Pada menjalankan kuasa yang diberikan oleh subsekyen 1(2) Akta Perlembagaan (Pindaan) 2019 [Akta A1603], Yang di-Pertuan Agong menetapkan 15 Disember 2021 sebagai tarikh Seksyen 3 Akta itu mula berkuat kuasa” undi Pada masa kini, setiap warganegara yang sudah mencapai umur 21 tahun layak mengundi di kawasan masing-masing, di bawah Perkara 119 perlembagaan…
Read More
Selepas tular video , Sir Uzairi umum letak jawatan dari Pusat Tuisyen.

Selepas tular video , Sir Uzairi umum letak jawatan dari Pusat Tuisyen.

Baru - baru ini di media sosial apabila seorang guru tuisyen terkenal, Sir Uzairi atau Uzairi Mohd Taib dikatakan telah menyuruh pelajarnya untuk memanggil dirinya 'daddy' dalam satu sesi pengajaran atas talian. Menerusi video yang tular, Sir Uzairi yang sebelum ni viral kerana cara dan teknik mengajarnya yang lincah dan menghiburkan ini dikatakan telah berjenaka secara kasual dengan menyuruh pelajarnya menggelarkan dirinya sebagai 'daddy' dalam sesi pengajaran secara 'live'. https://twitter.com/ilhmizzati/status/1468704592061816833?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468729907731578889%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fsir-uzairi-letak-jawatan-dari-pusat-tuisyen-lepas-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy%2F Twitter Rakaman itu kemudian menerima kecaman netizen atas gelaran 'daddy' merupakan sexual innuendo (sindiran seks) yang tidak pernah digunakan oleh seorang guru tambahan lagi kepada pelajar bawah umur. Mohon maaf…
Read More
“Saya pernah diminta membuat gosip liar di kelab malam kerana tidak popular” – Uyaina Arshad

“Saya pernah diminta membuat gosip liar di kelab malam kerana tidak popular” – Uyaina Arshad

Pelakon, Uyaina Arshad mendedahkan bahawa ada pihak yang memintanya berlakon 'minum' di kelab malam kerana dirinya kurang popular. Uyaina, atau nama sebenarnya Shaidatul Naseha Uyaina Arshad membuat pendedahan tersebut menerusi satu perkongsian di laman sosial Twitter. Dia berkata pihak tersebut memintanya berbuat sedemikian untuk mendapat publisiti segera. Pelakon tersebut berkongsikan kisahnya itu selepas tular isu mengenai pelakon yang dipilih berdasarkan populariti dan jumlah pengikut di platform media sosial. https://twitter.com/UyainaArshad/status/1464093753556099078?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1464093753556099078%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fbeautifulnara.com%2Fsaya-pernah-diminta-buat-gosip-liar-pergi-ke-kelab-malam-sebab-tak-popular-uyaina-arshad%2F Sumber dari Twitter “Saya juga pernah kena teruk sebelum ini. ‘Uyaina, awak tak popular, perlu ada gosip liar. Apa kata awak pergi ke kelab malam dan pegang saja gelas kemudian berlakon…
Read More
Kena scam? Gadis ditipu akibat menyertai cabaran ‘Nama Panggilan’ di Instagram

Kena scam? Gadis ditipu akibat menyertai cabaran ‘Nama Panggilan’ di Instagram

Baru- baru ini, Instagram kini meriah dengan cabaran- cabaran yang menarik yang mana pengguna akan berkongsi pelbagai perkara ‘personal’ di ruang IG story mereka. Hasilnya, beberapa soalan yang boleh dikatakan agak ‘personal’ ditanyakan seperti nama ibu atau tarikh- tarikh yang penting. “Pagi tadi teman saya telefon, nangis- nangis abis ditipu katanya” kata pengguna Twitter, @ditamoechtar_ Dia berkata menerusi laman Twitter, rakannya menelefon tempoh hari sambil menangis memberitahu telah ditipu oleh seseorang. Sumber : Twitter https://mobile.twitter.com/ditamoechtar_/status/1462946114785607680 Penipuan tersebut dilakukan menerusi panggilan telefon bila ‘scammer’ berkenaan meminta rakannya untuk transfer wang kepada individu tersebut. Tanpa berfikir panjang, rakan Dita memberi wang berkenaan…
Read More
Solskjaer tinggalkan Man United

Solskjaer tinggalkan Man United

Manchester United memecat ketua jurulatih Ole Gunnar Solskjaer selepas 3 tahun mengalas tugas sebagai pengurus Old Trafford. Selepas kekalahan memalukan kepada pasukan Watford 1-4, Manchester United mengambil keputusan untuk memberhentikan khidmat ketua jurulatih, Ole Gunnar Solskjaer dengan membayar pampasan £7.5 juta (RM42 juta). Menerusi akuan twitter Fabriozo Romano, " Rasmi dan telah disahkan. Manchester United telah mengakhiri kerjasama dengan Ole Gunnar Solskjær, persetujuan bersama dicapai seperti yang disahkan oleh kenyataan rasmi". https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1462369109199495169?s=20 Sumber: Twitter @FabriozoRomano Ole yang telah mengalas tanggungjawab selama 3 tahun mengendalikan pasukan Manchester United akur dengan keputusan yang dibuat dan berharap Man United bangkit selepas ini. Kekalahan…
Read More
Ramai kagum melihat Beto Kusyairy ‘dibakar’ ketika lakonkan babak aksi sendiri

Ramai kagum melihat Beto Kusyairy ‘dibakar’ ketika lakonkan babak aksi sendiri

Pasti ramai yang mengenali Beto Kusyairy, seorang pelakon berkebolehan dan digemari ramai kerana sering menjiwai watak dalam setiap lakonannya. Pelakon dan pengacara popular, Nabila Huda meluahkan rasa kagum terhadap Beto Kusyairy apabila beliau melakonkan babak aksi tanpa menggunakan stuntman. Video yang memaparkan Beto sedang bergelut dengan api di tubuhnya itu dikongsikan oleh Nabila Huda menerusi laman sosial Twitter. Difahamkan, Beto sedang menjalani satu penggambaran drama Halimun. https://twitter.com/abilsuhaimi/status/1462115657231650817?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462115657231650817%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fbeautifulnara.com%2Fpelakon-macam-ni-perlu-1-juta-penggikut-ke-beto-kusyairy-dipuji-ramai-buat-stunt-sendiri%2F Sumber dari Twitter Pada kebiasaannya, babak aksi sebegini dilakonkan oleh stunt performer, bukannya pelakon sebenar. Akan tetapi, dapat dilihat melalui video tersebut apabila Beto sendiri melakonkan babak aksi merbahaya itu tanpa melibatkan stunt…
Read More
ms Malay
X