We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

netizen

Tweet DG Hisham di twitter buat ramai lega .

Tweet DG Hisham di twitter buat ramai lega .

Sejak dari minggu lalu, kes harian jangkitan Covid-19 mula naik secara mendadak sehingga mencecah lebih dari 10 ribu kes pada Ahad. Perkara ini menyebabkan ramai terkejut selepas melihat angka yang tertera malah ada yang risau kalau tiba - tiba Perintah Kawalan Pergerakan (PKP ) dikenakan sekali lagi . Namun begitu, pada hari yang sama, Pengarah Kesihatan Malaysia iaitu DG Hisham turut kongsikan pecahan data Covid-19 mengikut kategori menerusi akaun Twitter miliknya @DGHisham selepas kes harian dikeluarkan. https://twitter.com/DGHisham/status/1490230277897351173?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490230277897351173%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fkes-harian-naik-hingga-lebih-10k-tapi-ramai-lega-lepas-tengok-tweet-dg-hisham%2F Twitter Malah, DG Hisham menambah lagi di bahagian thread tweet yang sama dengan menyatakan jumlah untuk jangkitan Covid-19 bagi Kategori 4 dan 5 adalah sebanyak 25 kes…
Read More
Sikap low profile Ts Noor Hisham, mendapat pujian netizen.

Sikap low profile Ts Noor Hisham, mendapat pujian netizen.

Adalah jadi satu tanggungjawab seseorang itu bagi melakukan saringan, dengar penjelasan berkenaan SOP dan menjalankan kuarantin sesampainya tiba di lapangan terbang dari luar negara, tidak kiralah siapa pun kita termasuklah pengarah kesihatan, Tan Sri Noor Hisham sendiri. Perkara ini dikongsikan oleh seorang doktor yang bertugas di lapangan tersebut melalui Twitter miliknya dan mendapat pujian orang ramai. Dalam hati Tan Sri 'Aku la yang buat SOP ni.....' Ts Hisham dikatakan pada waktu itu sedang mendengar penjelasan daripada petugas kesihatan mengenai SOP, foto itu mendapat perhatian netizen sehingga meraih lebih daripada 11,000 jumlah retweets sejak ia dikongsikan pada 31 Januari 2022 yang lalu. https://twitter.com/srahnst/status/1488101659242688514…
Read More
Santai! Tok Ram berkain pelikat di red carpet raih pujian dari netizen.

Santai! Tok Ram berkain pelikat di red carpet raih pujian dari netizen.

Semalam, acara Gegar Vaganza Musim ke-8 telah melabuhkan tirainya dengan menobatkan Aliff Aziz sebagai juara diikuti Nikki Palikat naib juara dan Suki memenangi tempat ketiga diikuti dengan Adibah Noor, Azan Scan dan Aweera. Selain dari persembahan itu, acara rehearsal yang dibuat pada malam Sabtu lepas itu juga turut mendapat perhatian ramai selepas tular video Ketua Juri Datuk Ramli MS atau lebih dikenali dengan panggilan Tok Ram dilihat berpenampilan sempoi ketika itu. Video yang dikongsikan oleh pelawak Issey di Instagramnya menunjukkan Tok Ram hanya memakai t-shirt, berkain pelikat dan selipar jepun ketika berjalan di karpet merah PICC Putrajaya. "Diamlah korangggg" Instagram…
Read More
Mengajar ada cara yang betul, ahli masjid ditegur oleh PU Syed.

Mengajar ada cara yang betul, ahli masjid ditegur oleh PU Syed.

Satu kejadian yang menjadi tumpuan netizen apabila cubaan seorang lelaki untuk mencuri tabung masjid gagal setelah perbuatannya itu berjaya ditangkap oleh ahli - ahli masjid itu. Disebabkan itu, pencuri tersebut telah 'didenda' untuk mandi jenazah siap ditabur dengan kapur barus lagi. Jika dapat dilihat dalam video yang berdurasi 25 saat tersebut, dia siap dilumurkan dengan kabur barus dan muka ditutup dengan kain, persis seperti memandikan jenazah yang betul. Nampak macam islam membenarkan berbuat zalim – PU Syed https://twitter.com/penang_kini/status/1480848639228461056?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480848639228461056%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fmarah-memang-marah-tapi-pu-syed-tegur-sikap-ahli-masjid-ajar-pencuri-tabung-masjid%2F Twitter Walau bagaimanapun, pendakwah bebas, Syed Mohd Bakri Syed Ishak atau lebih mesra dikenali dengan panggilan PU Syed yang kurang berkenaan melihat…
Read More
Di Sabah, pelajar perlu redah jambatan usang untuk ke sekolah.

Di Sabah, pelajar perlu redah jambatan usang untuk ke sekolah.

Sebelum ini mungkin ada pernah dengar atau lihat tentang kepayahan pelajar sekolah dari kawasan pendalaman yang dalam perjalanan mereka menuntut ilmu. Ketika anak - anak kecil yang berada di kawasan bandar mempunyai pelbagai alternatif untuk ke sekolah seperti menaiki bas dan van, berbeza ceritanya bagi di kawasan pendalaman. Ada antara mereka yang perlu meredah hutan dan ada juga yang perlu menaiki bot untuk sampai ke sekolah. Baru - baru ini, tular satu ciapan di akaun twitter Bernama yang melihatkan beberapa orang pelajar dari Sekolah Kebangsaan Sibuga Besar terpaksa menyeberangi sebuah jambatan yang usang, bertempat di Kampung Nelayan, Sandakan Sabah Tengah.…
Read More
Gara – gara nama seakan sama dengan bekas kekasih Laura Anna lelaki ini dikecam.

Gara – gara nama seakan sama dengan bekas kekasih Laura Anna lelaki ini dikecam.

Kini nama Laura Anna, tidak asing lagi yang merupakan seorang instafamous yang berasal dari Indonesia menjadi bualan ramai selepas kematiannya tempoh hari. Mendiannya kini tular di Tiktok dan kisahnya sering membanjiri layar FYP di aplikasi TikTok. Ada yang membuatkan ramai tidak berpuas hati adalah dengan kisah bagaimana bekas kekasihnya iaitu Gaga Muhammad difahamkan beliau salah satu punca Laura Anna terlibat dengan kemalangan dan kemudianya lumpuh. Menurut dari kronologi, dipercayai Gaga Muhammad telah melarikan diri dari wad kecemasan selepas mendapat berita ketika Laura Anna dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi dan disahkan lumpuh. Laura Anna Lebih menyedihkan lagi, selepas mendiang keluar dari…
Read More
Selepas tular video , Sir Uzairi umum letak jawatan dari Pusat Tuisyen.

Selepas tular video , Sir Uzairi umum letak jawatan dari Pusat Tuisyen.

Baru - baru ini di media sosial apabila seorang guru tuisyen terkenal, Sir Uzairi atau Uzairi Mohd Taib dikatakan telah menyuruh pelajarnya untuk memanggil dirinya 'daddy' dalam satu sesi pengajaran atas talian. Menerusi video yang tular, Sir Uzairi yang sebelum ni viral kerana cara dan teknik mengajarnya yang lincah dan menghiburkan ini dikatakan telah berjenaka secara kasual dengan menyuruh pelajarnya menggelarkan dirinya sebagai 'daddy' dalam sesi pengajaran secara 'live'. https://twitter.com/ilhmizzati/status/1468704592061816833?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468729907731578889%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fsir-uzairi-letak-jawatan-dari-pusat-tuisyen-lepas-tular-video-minta-dirinya-dipanggil-daddy%2F Twitter Rakaman itu kemudian menerima kecaman netizen atas gelaran 'daddy' merupakan sexual innuendo (sindiran seks) yang tidak pernah digunakan oleh seorang guru tambahan lagi kepada pelajar bawah umur. Mohon maaf…
Read More
Akibat abang lambat ambik dari sekolah, adik buka pintu kereta sambil marah.

Akibat abang lambat ambik dari sekolah, adik buka pintu kereta sambil marah.

Netizen terhibur dengan video budak perempuan sekolah membuka pintu kereta sambil melempar beg sekolah ke abangnya. Baru-baru ini tular sebuah video tiktok yang mendapat perhatian netizen dan meraih 1.9M tontonan. Video tersebut menunjukkan seorang abang terlambat mengambil adiknya yang pulang dari sekolah. Rata-rata netizen memahami keadaan adiknya yang membuka pintu kereta dengan keadaan marah lalu melemparkan beg kearah abangnya. Sumber: Tiktok @luqmanmha Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki itu memberitahu dia telah terlambat datang untuk mengambil adiknya di sekolah. Dia kemudiannya merakamkan gelagat si adik yang menuju ke keretanya sebaik sahaja dijemput. Adiknya yang merenung tajam ke arah abangnya membuatkan netizen…
Read More
Buat kejutan untuk tunang dengan memakai maskot doraemon.

Buat kejutan untuk tunang dengan memakai maskot doraemon.

Majlis pertunangan menjadi meriah apabila lelaki membuat kejutan datang ke majlis tersebut dengan maskot doraemon. Pertunangan adalah satu perjanjian persetujuan untuk berkahwin bagi kedua-dua pasangan. Majlis pertunangan di adakan bagi kedua-dua mempelai membuat persiapan majlis perkahwinan yang telah pun dirancang. Namun, lain pula dengan video yang tular di TikTok farhanimaziz ini apabila seorang gadis mendapat kejutan di majlis pertunangannya telah mencuri tumpuan ramai. Video boleh dilihat di bawah :- https://www.tiktok.com/@farhanimaziz/video/7033619673665096987?sender_device=pc&sender_web_id=7018044761014388225&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0 Sumber: Tiktok @farhanimaziz Menerusi video tersebut, pemuda yang memakai maskot doraemon memeriahkan majlis pertunangan dengan menyapa tetamu tanpa pengetahuan tunangnya. Orang ramai yang hadir ke majlis tersebut kelihatan terkejut dan tidak menyangka…
Read More
Ayah sebak dapat hadiah jam idaman dari anak – anak.

Ayah sebak dapat hadiah jam idaman dari anak – anak.

Pernah tak korang plan dengan adik beradik untuk surprisekan parents korang? Sebagai seoarang anak, sudah semestinya kita akan cuba sehabis baik bagi menggembirakan hati kedua ibu bapa kita? Bagi yang berkemampuan, memang akan menghadiahkan sesuatu sebagai tanda kasih sayang kepada kedua ibu bapa kita. Tambah - tambah lagi, kalau hadiah tu merupakan hadiah yang memang mereka sudah lama idamkan. Ditambah lagi dengan reaksi mereka yang akan diingati oleh anak - anak sampai bila - bila. Seperti yang menjadi tumpuan netizen di TikTok, melihat reaksi seorang ayah ketika anak - anaknya menghadiahkannya jam tangan idamannya. https://www.tiktok.com/@naemzaimi/video/7033721194289302810?_d=secCgwIARCbDRjEFSADKAESPgo8vVEImvujJa98sTALj4fRLcoEAipQym%2B9PyRcR60%2FOvoIlw78Ha5vuyjpvT%2FpXilyUANvIUICzXENpqfnGgA%3D&language=en&mid=7033721190766185242&preview_pb=0&region=MY&sec_user_id=MS4wLjABAAAArjEzXj6q-JtbhXP0Y-GmFOU28akZNc8dpP9YfjPupsXiZaNm0KwwI9ITeB-1u76N&share_app_id=1180&share_item_id=7033721194289302810&share_link_id=62102b59-fc2a-4702-8bf4-deafb507e50a&source=h5_t&timestamp=1637731001&u_code=dl89cikjgg64h0&user_id=7020698229357134875&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=copy&_r=1&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=7034315979912365570 TikTok Naemzaimi "Betoi ka hanga…
Read More
ms Malay
X