We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

BAHAN LAWAK DI PERSIDANGAN PARLIMEN

Sesi ketiga Parlimen ke-14 yang bersidang pada 26 Julai.

Di persidangan Parlimen dipenuhi dengan riuh dari semua pihak dalam spektrum politik, tetapi kita juga menyaksikan ‘Speaker’ Dewan Rakyat hilang sabar.

Ramai rakyat Malaysia, menyaksikan persidangan Parlimen semalam tidak hanya untuk mengikuti perkembangan politik negara.

Ia juga merupakan jalan keluar untuk mencari bahan lawak.

‘PERSEMBAHAN’ AZMIN TIDAK BERJALAN DENGAN LANCAR.

Semalam, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Azmin Ali membuat cetakan besar untuk memberitahu House August bahawa hanya 8.8% kluster COVID-19 berasal dari sektor pembuatan.

Dia juga mempunyai cetakan besar yang menunjukkan statistik.

Semasa menteri menyampaikan semasa pembentangannya, anggota Parlimen MP Puchong, Gobind Singh Deo, mencerca Azmin kerana ‘membaca dari kertas’.

Malah pengarah komunikasi PKR dan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil ‘tweet’ mengenainya. Berikut adalah rakaman kejadian.

ORANG LAIN SEDANG MENYEBAR UNTUK PERLI CETAKAN KERTAS AZMIN.

NETIZEN MEMULAKAN ‘PHOTOSHOP’ MEMPERMAINKAN CETAKAN KERTAS YANG DIBENTANGKAN.

INI TERMASUK YANG DIGUNAKAN KATA-KATA SYED SADDIQ SEBAGAI “BATTLE CRY”

Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menggesa Ahli Parlimen UMNO kerana berdiam diri semasa persidangan Parlimen dan bertanya sama ada mereka takut dengan mereka yang berkuasa.

“Apabila kita melihat pemerintahan PN (Perikatan Nasional) ini, jangan membodohi diri kita sendiri, ini bukan kerajaan Bersatu sahaja.

“Di mana UMNO? Di media sosial, mereka membuat banyak suara, tetapi di Dewan Rakyat, mereka semua tenang, mereka tidak mengatakan apa-apa, “kata Parlimen Muar itu.

“Jangan takut. Sekiranya mereka ingin mengancam anda, biarkan mereka. Kita lawan (kita berjuang). Mereka (Ahli Parlimen UMNO) mengatakan di media sosial bahawa pemerintah telah gagal, tetapi di Dewan Rakyat mereka diam, mereka pergi .”

“Sekiranya anda ingin menentang pemerintah, lawanlah dengan betul. Orang memerhatikan dan menilai anda.”

MENGELUARKAN KATA-KATA AHLI PARLIMEN DI LUAR KONTEKS

Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berang banyak rancangan gagal yang dimulakan oleh pemerintah untuk membantu rakyat.

Ikuti perkembangan terkini, isu-isu hangat di Titiwangsa dan serata negara dengan melayari portal www.titiwangsatoday.com

By Abdul Latif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

ms Malay
X