We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Syarikat Ini Hasilkan Aiskrim Yang Tak Akan Cair Tular

Sebuah firma makanan China telah mencetuskan sensasi dengan menghasilkan aiskrim tidak cair yang boleh disimpan di luar peti sejuk.

Menurut Oddity Central, syarikat Zhongxuegao telah menyebabkan netizen di negara itu tertanya-tanya sama ada aiskrim itu selamat untuk dimakan selepas menyiarkan gambar produk itu di luar peti sejuk dengan bacaan termometer 31 darjah Celsius.

Imej itu kemudiannya mendorong pengguna Internet lain untuk menjalankan ujian mereka sendiri dan mengesahkan bahawa aiskrim jenama itu tidak cair apabila terdedah kepada api.

Ais krim itu hanya hangus di bahagian luarnya, tetapi ia tidak cair.

Firma itu kemudiannya menjelaskan bahawa aiskrim itu selamat untuk dimakan walaupun ia lambat cair, kerana mereka telah menggunakan “agen kelikatan” untuk mengelakkan aiskrim daripada cair dengan cepat.

Adalah diketahui bahawa proses pembuatan aiskrim terus memenuhi keperluan keselamatan makanan negara.

Menurut Business Insider, ais krim tidak cair ini bukanlah yang pertama kerana sebuah syarikat Jepun mengeluarkan bahan yang serupa pada 2017.

Kerana ia mengandungi Polifenol yang diperoleh daripada ekstrak strawberi yang unik, ais krim cair perlahan-lahan dan kekal padat.

Ikuti perkembangan terkini, isu-isu hangat di Titiwangsa dan serata negara dengan melayari portal www.titiwangsatoday.com

By Sarah Razlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

ms Malay
X