We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Beto, Syamsul Yusof bengang dengan penonton

Pelakon filem Mat Kilau, Beto Kusyairi baru-baru ini meluahkan rasa meluat dengan sikap tidak bertanggungjawab segelintir penonton merakam adegan klimaks dan berkongsi di platform TikTok.

Menerusi catatan di laman Facebook, pelakon berusia 42 tahun itu berkata mereka bukan sahaja merakam aksi itu untuk dikongsi di media sosial malah turut memetik akaun TikTok miliknya tanpa rasa bersalah.

“Sebelum mula, kan dah pesan dilarang segala aktiviti rakaman. Ni rakam siap masuk tiktok pulak scene2 klimaks.”

Beto

Tindakan berani ini seolah-olah mahu menyerah kalah kepada produksi filem tersebut untuk mengambil tindakan terhadap mereka.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi di kalangan netizen di mana melahirkan rasa kesal apabila mendapat tahu ada segelintir penonton yang tidak bertanggungjawab merakam dan menyebarkan di media sosial.

Mereka berpendapat pihak pengurusan sentiasa mengambil tindakan terhadap individu yang tidak bertanggungjawab kerana merakam beberapa babak untuk dikongsikan kepada orang ramai.

Sejak bulan lalu, heboh diperkatakan mengenai kemelut rumah tangga pelakon dan pengarah Syamsul Yusof yang menjadi bualan ramai.

Baru-baru ini, menerusi perkongsian di Instagram, Syamsul mendedahkan ada pihak yang mahu membocorkan filem dan karyanya berikutan kontroversi itu.

Menerusi entri tersebut, Syamsul turut berkongsi tempahan tiket tinggi secara online di semua peringkat.

imej

“Setakat ini, teater yang menonton Mat Kilau membuat filem itu dengan tempahan tiket tertinggi (sebelum ditayangkan) menewaskan filem Hollywood dan filem luar negara.”

Sambutan hangat

Susulan itu, Syamsul berkata, dia tidak menyangka di sebalik beberapa insiden yang dihadapinya. Sambutan diberikan penonton terhadap tayangan filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan di pawagam masih luar biasa.

“Alhamdulillah, sudah banyak tiket ‘full house’. Kebanyakannya untuk tayangan malam ini. Alhamdulillah, alhamdulillah sambutan terhadap filem Mat Kilau luar biasa, luar biasa. Alhamdulillah.”

Terdahulu, Syamsul yang berkongsi perasaannya di Instagram menyiarkan walaupun ada yang mahu memboikot filem itu dan dirinya berkaitan beberapa perkara yang berlaku, namun semua kejayaan itu datangnya daripada Allah.

“Walaupun ada yang mahu memboikot filem itu, boikot saya ‘jom batalkan Syamsul Yusof’ dan sentiasa iri hati.

“Tetapi mereka lupa. Mereka bukan Tuhan. Aku hanya bergantung padaMu yang Esa, Rabbi. Tiada yang lain. Engkau Tuhanku, Ya Allah. Maha pemberi rezeki. Aku lega.

Filem Mat Kilau

Kebangkitan Pahlawan yang sebelum ini ‘diperam’ selama dua tahun akibat jangkitan Covid-19 dibintangi barisan pelakon hebat seperti Datuk Adi Putra, Beto Kusyairy, Fattah Amin, Ellie Suriaty Omar, Farah. Ahmad, dan pelakon aksi terkenal Indonesia. Hollywood, Yayan Ruhian.

Dengan lafaz bismillah, Mat Kilau ditayangkan hari ini di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei. Tiket boleh dibeli secara online. Beli awal sebelum habis.

Setakat ini maklumkan pawagam Mat Kilau sebagai filem ‘booking’ tiket tertinggi (sebelum ditayangkan) menewaskan filem Hollywood dan filem luar negara.

Ikuti perkembangan terkini, isu-isu hangat di Titiwangsa dan serata negara dengan melayari portal www.titiwangsatoday.com

By Farah Azila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

ms Malay
X