We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Staf MBSA bertindak biadap terhadap pasangan selepas mereka mengadu tentang sikap tidak profesional rakan sekerjanya

Kakitangan di Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) telah bertindak biadap dan mengugut pasangan untuk bergaduh selepas mereka berdepan dengannya untuk mengadu tentang kekurangan profesionalisme rakan sekerjanya.

Dalam catatan Facebook, netizen berkongsi bahawa dia pergi ke MBSA Kota Kemuning bersama suaminya untuk memperbaharui lesennya. Apabila tiba, pengawal keselamatan memberitahunya bahawa dia tidak perlu mengambil nombor dan mengarahkannya terus ke kaunter.

“Saya terus ke Kaunter 4 dan seorang wanita berbaju kurung coklat dan bertudung datang kepada saya. Saya memberitahunya saya ingin memperbaharui lesen saya, dia menjawab saya dengan nada kasar untuk mengambil nombor giliran saya sebelum pergi ke kaunter.”

Seperti yang diminta, suaminya pergi dan mengambil nombor giliran, sementara dia berdiri di hadapannya dan menunggu gilirannya. Bagaimanapun, kakitangan wanita itu menyuruhnya membuat pembayaran di kaunter lain selepas mendapat nombor itu dalam nada yang menjengkelkan.

Kali ini, netizen itu tidak tahan dengan sikapnya yang tidak profesional dan dia memberitahu kakitangan itu, “Bukan saya mahu datang ke sini terus. Pengawal menyuruh saya untuk terus ke kaunter. Kenapa awak tak boleh cakap elok-elok? ”

Sementara itu, dia menegaskan bahawa ini bukan kali pertama kakitangan wanita yang sama bertindak sedemikian, tetapi kali ketiga dia mengalami layanan yang teruk daripada wanita itu.

“2 kali sebelum ini kerana saya ke sana mengadu sebatang pokok yang sudah membesar sehingga memasuki rumah saya. Sungguh saya tidak tahan dengan sikapnya. ” katanya.

Namun, belum sempat dia menghabiskan ayatnya, seorang kakitangan lelaki yang duduk di sebelah kakitangan wanita itu tiba-tiba berdiri dan mula menjerit ke arahnya sambil menuding jarinya dengan agresif ke arahnya.

Di sebalik kemarahannya, dia memberitahu lelaki itu bahawa sikap rakan sekerjanya sangat kasar dan tidak boleh diterima dan dia mempunyai hak untuk bercakap mengenainya.

Malangnya, kakitangan lelaki itu tidak kelihatan baik dengan kenyataannya dan terus memarahinya. Dalam ketakutan, dia mengeluarkan telefon bimbitnya dan mula merakam reaksi kakitangan lelaki itu.

“Ketika itu, suami datang ke arah saya selepas mengambil nombor dan kakitangan MBSA menjerit meminta suami diam dan mengarahkan kami beredar selepas membayar.

Keadaan kemudian bertambah buruk apabila kakitangan lelaki itu meluru keluar dari kaunter dan menghampiri muka suami netizen dan terus berbalas kata-kata kasar antara satu sama lain.

Sementara itu, seorang lagi kakitangan wanita yang mengekori lelaki itu keluar dan cuba menghentikan pergaduhan dengan berdiri di antara mereka dan merayu kepada netizen untuk menghentikan rakaman.

Dia kemudiannya dengan rela hati kerana dia tidak mahu memperbesarkannya lagi. Susulan itu, kakitangan itu juga menyuruh dia memadamkan video itu atau mereka tidak dibenarkan meninggalkan bangunan itu.

“Sejak bila orang ini mempunyai kuasa dan hak untuk menghalang kami daripada pergi dan mengarahkan kami memadamkan video itu? Adakah dia takut video itu mendedahkan dia kepada kelakuannya?”

“Kami tidak takut kerana kami tidak melakukan kesalahan. Sementara itu, kami tidak akan memadamkan video tersebut. Dia juga berkata kami datang ke tempat seseorang dan bertindak seperti samseng. Tolong nilaikan siapa samseng dalam situasi ini,” tulisnya.

Sejak itu, netizen berkata dia telah membuat aduan rasmi mengenai tingkah laku tidak profesional dan kekasaran lelaki itu. Malah menambah bahawa dia harus didenda kerana melanggar peraturan penjarakan sosial yang dilaksanakan dalam tempoh masa itu.

Ikuti perkembangan terkini, isu-isu hangat di Titiwangsa dan serata negara dengan melayari portal http://www.titiwangsatoday.com

By Sarah Razlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

ms Malay
X