We use cookies to ensure that we give you the best experience on our portal. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Tunggakan gaji menjadi punca kalah bola?

person

Pengurusan Kedah Darul Aman (KDA FC) menafikan dakwaan gaji pemain menjadi punca kekalahan pasukan itu dalam beberapa siri perlawanan sebelum ini.

Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, beliau telah bertanya kepada pengurusan KDA FC mengenai perkara itu, kerana tiada gaji untuk pemain.

“Kini, mereka memberi maklum balas kepada mereka yang membincangkan isu KDA FC tidak membayar gaji pemain. Jadi, tunggu surat saman dan selamat menjawab di mahkamah nanti.”

Terdahulu, satu posting dikongsi oleh seorang individu yang memuat naik tangkapan skrin mesej di Facebook mengenai situasi pemain yang didakwa tidak menerima gaji daripada KDA FC selama empat bulan.

Menteri Besar Kedah itu berkata, isu tunggakan gaji dibuat bagi ‘mempertahankan‘ kerajaan negeri sedangkan pasukan bola sepak itu milik persendirian.

“Mereka ini tidak ada isu lain untuk dikenakan kepada kerajaan negeri, jadi isu utama ialah tunggakan gaji. Tunggu saja saman nanti,” katanya.

Sementara itu, Muhammad Sanusi mengakui tidak berpuas hati dengan prestasi KDA FC. Pasukan itu mencatat tiga kekalahan berturut, namun percaya barisan pengurusan dan kejurulatihan mampu meningkatkan prestasi pasukan.

“Akan ada jendela perpindahan pada penghujung bulan ini, jadi lihat pemain yang perlu dibawa masuk dan perlu keluar.

Mungkin juga ada rundingan dengan pemain yang cedera tidak dapat bermain sehingga tujuh bulan, tetapi yang akan dibuat oleh pasukan.

Saya serahkan kepada pengurusan KDA FC, saya tidak mahu mengganggu mereka. Saya seperti peminat lain yang sentiasa mahu melihat pasukan menang. Kami harap mereka dapat mengatasi sebarang masalah, juga meningkatkan prestasi untuk keputusan yang baik.”

Datuk Seri Muhammad Sanusi

Ikuti perkembangan terkini, isu-isu hangat di Titiwangsa dan serata negara dengan melayari portal www.titiwangsatoday.com

By Farah Azila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

ms Malay
X